Anthony Horowitz Fun Club
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Ő a zseni

Anthony Horowitz

Ő a zseni

 
Hány a vekker, te kis hekker?
 
Naptár
2018. Április
HKSCPSV
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Chat

 
Hányan voltunk itt?
Indulás: 2007-06-04
 
Zene
 
Honlap
Hogyan találtál rá a honlapra?

Barátok mondták
G-portálon keresztül
Google
csak úgy böngésztem
egyéb
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Hogy tetszik a honlap?

szuper
elmegy
rossz
még van mit javítani
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Smithers


 

 

Mr. Smithers:
      Elképeztően kövér ember. Kopasz, fekete bajusszal. A tokája gyakorlatilag összeolvad a nyakával és a vállával. Hajszálcsíkos öltönyt visel. Rendes ember, és imád az MI6-nek dolgozni. Különösen kedveli Alex-et, kihívásnak tartja, hogy egy tini-kémnek szuper-kütyüket tervezhet. A terepmunkához  nincs nagyon hozzászokva, így nehezére esik beleolvadnia a környezetébe.
Alex egyedül őt tartja barátjának az MI6-ből.
Smithers irodája a 14. emeleten van. Első ránézésre egy átlagosnál is átlagosabb iroda volt. De elég akár 5 percet is eltölteni bent, rjön az ember, hogy Smithers saját készítésű kütyüit nem csak a bevetéseken alkalmazza az MI6.
A szoba nagy, négyzetes, teljesen jellegtelen. Állt benne egy acél és üveg íróasztal, rajta telefon, számítógép és egy tálca ki-be gombbal, és egy asztali lámpa. Az egyik falnál bőrkanapé, szemben a szoba másik felében egy ezüst irattartó szekrény, hat fiókkal. Forgószéke megerősített anyagból volt, hogy ne szakadjon le a súlya alatt. A falon egy tengeri látkép. Sehol egy kütyü. ...Ezzel ellenben a valóság:
   Az ajtó: Hangérzékelős, magától csukódik.
   Asztali lámpa: Smithers legújabb munkája, mely egy egyszerű röntgen. A fegyverrel megjelenők ellen kiváló védekezés.
   A tengeri látkép: Valójában egy hatalmas plazma TV. A képet az Atlanti-óceán fölül egy műhold sugározza. A kép időkódolt, élő közvetítés.
   Cserepes virág: Adóvevő, mely Mr. Smithers titkárnőjének közveetít.
   Bőrkanapé: Középen szétnyíló bútor, mely alatt még egy szófa található.
   A tálca: "ki" részlete egy iratmegsemmisítő. Csak az iratot kell rátenni és elektromos lánggal megsemmisíti azt. Csak hamu maradt utána.
   Iratszekrény: Valójában Mr. Smithers magánliftje. A szekrény fiókjainak középen szétnyílásával nyílik ki a lift, mely egy megvilágított fülke.

 

Felszerelések:

Az első bevetés kellékei:
    Jojó: Egy átlagos játékszer. Fekete műanyagból készült, és kissé nagyobb,  mint egy átlagos jojó. Különlegessége abban áll, hogy 30 méter igen nagy szakítószilárdságú műanyag zsinór van rajta. 100 kg-ot bír el. A csigában csévélőmotor van, így a derékszíjra erősítve igen jól használható mászáshoz.
    AC-NIX, A BŐRBARÁT: Arcbőr ápolót tartalmazó tubusnak látszik kívülről...Azonban a benne lévő krém a bőrrel érintkezve ártalmatlan. De ha fémre kekrül, néhány másodbercen belül füst kíséretében szétmarja a legkeményebb fémet is. Zárok kinyitására különösen alkalmas. (Alex igen érdekes dologra használja ;) )
   
Nintendo Game Boy Color: Az MI6 Cég büszkesége. Nem is tini a tini egy ilyen kütyü nélkül...Különösen, ha ez a kütyü több, mint aminek látszik. Négy féle "játék" tartozik hozzá, mely négyféle különböző eszközzé változtatja át a komputert. A Nemesis nevű játékkal a gép fénymásolásra és fax küldésére alkalmas. Az Exocet, amely röntgwn képeket tud csinálni a komputerből. A Speed Wars poloskakereső program. És a negyedik a Bomber Boy, ami a nevéből kikövetkeztethető, egy füstbomba,  mely a START gomb háromszoros lenyomásával aktiválódik. Mind a négy játékkal lehet simán játszani, anélkül, hogy aktiválódna valamelyik szuper-program. Emellett a Game Boy tartalmaz még egy audiófunkciót, így ha a fejhallgató csatlakoztatva van, akkor lehallgatásra lehet használni. A teljesítménye még nem a legtökéletesebb, de Mr. Smithers dolgozik a fejlesztésén.

( Ezek mellett az első könyv filmváltozatában még találunk egy külőnleges táskát is, aminek, ha meghúzzuk az egyik zsinórját egy ejtőernyő nyílik ki a táskából.)

 

A Veszélyes iskola tartozékai:
    Síruha: Mivel Alexet ebben a részben egy igen hideg és havas tájra küldték, Mr. Smithers készített neki egy erősen  szigetelt és golyóálló síöltözetet.
    Síszemüveg: A ruha szériatartozéka a síszermüveg is. Infrasugárral is működik, így az esetleges éjszakai felderítő utazások során Alex hasznát veszi a szemüvegnek. A keretben elem van, és a gombot megnyomva akár 20 méterre is ellát vele, holdfény nélküli éjszakán is.
    Discman: Ez a cd-lejátszó átalakítható elektromos fűrésszé! A CD-lemez széle gyémántból van, szinte mindent átvág. Egy bizonyos Pánikgombot is tartalmaz, mely akkor aktiválódik, ha Alex megnyomja a gyorstekerést háromszor. Ekkor a  discman egy jelet bocsájt ki, melyet egy műhold fog, és felmentősereget küld Alexért.
    Fülszegecs: Aranyból készüt, gyémántszerű rész előre, kapocs hátra. Mr. Blunt tudta nélkül. Nem kifejezetten mondható fegyvernek, de ha a fülbevaló két része összeér aktiválódik a kicsi, de roppant erős robbanószerkezet. Ha a két rész újra elszakad egymástól 10 másodperc késéssel robban!
    Harry Potter és a Titkok Kamrája: Egy teljesen átlagos könyv, minden tini kedvence...legalább is annak tűnik. Valójában egy "különleges kiadás". Egy pisztoly és 6 db kábítótű van a gerincébe építve. Csak a szerző nevét  kell megnyomni, és 5 másodperc alatt elkábít egy felnőttet is! Persze fontos a pontos célzás.

Kellékek a Mély vízben:
    Mobiltelefon - 5 modell: A készülékkel egyenessen az irodát lehet hívni, akár még a tengerentúlról is. Működik víz alatt és az űrben is. A nyomógombok ujjlenyomat-érzékenyek, tehát csak a tulajdonosa (Alex) használhatja. Extra funkciója a 999-et tárcsázva kilövi az antennát a telefonból, mely természetesen kábítótű. 20 méter a hatótávolsága.
    GUMI 0-7: Különleges rágógumi. 30 másodperc rágás után a nyálban lévő kémiai anyagokkal keveredve nőni kezd. Növés közben bármit széttör, legyen az zár vagy pisztoly. Epres ízű.
    "Csapó": Kissé veszélyes szerkezet. Egy kulcstartó, melyen egy műanyag 3cm-es Michael Owen figura lóg. A focista fejét kétszer az óra járásával megeggyező irányba, majd egyszer a járással ellentétes irányba forgatva lehet élesíteni ezt a kis kábítógránátot. Lobban és dörren, de nem okoz halált, csak megbénítja az ellenfelet egy rövid időre. A gyújtása 10 másodperc.

A sas lecsap kellékei:
 (Ebben a részben nem találkozhatunk "Személyesen Mr. Smithersel.)
     Cannondale Bad Boy: Egy városi közlekedésre átalakított mountain bike. Könnyített alumínium vázzal, 2.5 cm-es kerekekkel. Ezüstszínűre festve. Minden felszerelés megtalálható rajta. Tartozékai: Digital Evolution lámpa, Blackburn minipumpa, egyedül a csengő volt régimódi a kormányon. Bőr nyereg, amin kelta díszítés futott végig.
  Mr. Smithers használati útmutatója :
    "Biciklipumpa - Ködösítő
     Magnéziumos fejlámpa
     Kormány - Rakéta lövedék kilővő
     Gyapjúmellény - Golyóálló
     Mágneses Klipszek"
A levél, amiben Mr. Smithers az instrukciókat küldte, 10 másodpercel a levegővel való érintkezés után megsemmisül. A betűk  fakulni kezdenek,  majd a papír összegyűrődik és fehér hamuvá válik. Ez is Smithers egyik találmánya.

A Láthatatlan kard kütyüi:
    Fogszabályzó: A fogra simuló vezeték átlátszó,  így észrevehetetlen. valamint ez a rádió antennájaként is üzemel. Egy kapcsoló van rajta, az alján, melyet nyelvvel lehet aktiválni. A kapcsoló jelzést ad, és egy egész egység siet a viselője (Alex) segítségére.

A Harmadik Erő szerkentyűi:
     Inhaláló: Egy egyszerű inhaláló készülék. Ujjlenyomat-érzékeny, tehát csakis az használhatja, akinek tervezték.(Alex) A henger megnyomásával 5 méter hatótávolságban kábítógázt lövel ki. A henger kétszeres óramutató járásával egyező izányba történő csavarásakkor kézigránátként használható, 5 másodperces késleltetéssel.
(Ezt Mr. Smithers személyesen tesztelte, egyik kollégáján, Mr. Bennett-en, aki pár hónapi korházi kezelésre szorult.)
     iPod: Lehallgató készülék. Mikrohullámot használ. A képernyőt kell arra fordítani, ahol a lehallgatandó személy áll, és a fejhallgatón keresztül lehet thallani a beszélgetést. 50 méteres a hatótávolsága. A keresőgomb háromszori óramutató járásával ellentétes irányú tekerésekkor kapcsolatba lehet lépni a CIA-vel.
     Csípet Dzsungelerős Moszkítókenőcs: Egy igen erős keverék, mely a nevének pontosan az ellenkezőjét okozza. A környék összes rovarját odavonzza az aktiválás helyére. A túlzott használat esetén akár egy szigetnyi rovart is képes magához vonzani.

 

Egyéb találmányok, melyek nem kerültek bevetésre:

    Poncho: Egy átlagos ruhadarab, amely ejtőernyőként is funkcionál.
    Moszkítóölő szer: Mindenre jó, csak a moszkítókat nem üti ki...
    Mobiltelefon 7-es modell: Lényegében olyan, mint az 5-ös modell, csak különlegessége, hogy fejjel lefelé kell tartani tárcsázás közben,  különben egyből robban a kézben. (Mr. Blunt megtiltotta a használatát.)
    
Görkorcsolya: Kerekei között különleges penge van elrejtve, mely bármilyen anyagot átvág.
     Rubik-kocka: Lényegében egy játékszernek álcázott kézigránát.
     iPod változat: Ugyan  olyan mint amilyet Alex a 6. bevetésén használt, csak tartalmaz még annyi plasztik robbanóanyagot, amely képes egy egész épületet a levegőbe repíteni. (Mr. Blunt nem engedélyezte.)
     Cápariasztó úszónadrág: A könyvben nem tudunk meg semmit róla, csak, hogy Mr. Smithers saját találmánya, és valószínűleg a nevéből utal a funkciójára is...Cápariasztó...Habár Mr. Smithersnél nem lehessen tudni... (Lásd Moszkítóölő szer...)

 

 

 

 

 
Menü
 
Anthony Horowitz
 
Alex Rider
 
Diamond testvérek
 
Az ötök ereje
 
Extrák
 
Idézet
Az első bevetés Lement a kikötőbe, és hamarosan talált egy tengerészboltot, ahol gyakorlatilag mindent árultak. Vásárolt egy jó zseblámpát, egy meleg pulóvert, egy hosszú kötelet és egy doboz krétát. Tudta, hogy fogytán az ideje. A Tornádókat minden bizonnyal útnak indították már, és kevesebb, mint huszonnégy óra múlva a miniszterelnök ünnepélyesen üzembe helyezi őket. De mi történik, ha valójában arról van szó, hogy a szoftverbe vírust telepítettek? Megszégyenül Sayle és a britt kormány? Vagy valami rosszabb történik? És mi köze lehet egy számítógépvírusnak ahhoz, amit az éjjel látott? A tengeralattjáró egészen biztos nem programokat hozott. Ahhoz nem kellenek ekkora ládák. És nem lőnek le valakit, csak mert leejtett egy flopilemezt. ... Veszélyes iskola Kétszázötven létrafok után a torony szűkülni kezdett. Alex már látta maga fölött a darufülkét. Lepillantott. Az építkezésen sürgölődő emberek hirtelen nagyon kicsinek és távolinak tűntek. Továbbmászott. A kabinba egy csapóajtó vezetett. Csakhogy zárva volt. Szerencsére Alex erre is felkészült. Amikor az MI6 először küldte akcióba, ellátták néhány eszközzel - fegyvernek azért nem lehetett őket nevezni -, melyek segíthetnek szorult helyzetekben. Ezek között volt egy tubus, amin az állt: AC-NIX, A BŐRBARÁT. A benne lévő krém viszont nem pattanások ellen volt használatos. ... Mély vízben - Mit keresel itt? - kérdezte Turner. Szája megint vonallá préselődött össze. Tekintete üres volt. - Megmondtuk, hogy maradj a hotelban. - Azt hittem, ez családi nyaralás. Különben is. Délelőtt átviszgáltam a hotelt. Nincs ott egyetlen nukleáris fegyver se, ha érdekel. Turner összerezzent. Troy idegesen nézett körül. -Hallkabban! - sziszegett, mintha bárki is halhatt volna őket abban a ricsajban. - Hazudtatok nekem. - folytatta Alex zavartalanul. - Nem tudom, miért vagytok itt, de biztosan nem csak Szarov tábornokot figyelitek. Miért nem áruljátok el végre, miről van szó? ... A sas lecsap Mintha érezték volna, hogy valamire készül, a fekete árnyak elindultak felé. Alex megnyomta a narancs színű gombot. Keze alatt megremegett a bicikli, ugyanis két hőkereső rakéta lőtt ki a kormány két végéből. Narancsszín lángot húzva süvítettek át a téren. A férfiak bizonytalanul megtorpantak. A rakéta felröppent, majd tökéletes szinkronban visszafordult. Ahogy Alex sejtette, a téren a legmelegebb tárgy a hot-dogos grillje volt... ... Láthatatlan kard Valami mozdult. Alex eddig biztos volt benne, hogy egyedül van. Meg is lepődött, hogy semmi különösebb biztonsági intézkedés nem tettek a szoba védelmében, pedig ez Mrs. Rothman dolgozószobája. Most azonban hirtelen érezte, hogy valami megváltozott. Beletelt néhány másodpercbe, mire rájött, hogy mi, és akkor tarkóján égnek állt a szőr. Amit tigrisbőr szőnyegnek vélt, az felállt. Igazi tigris volt, hús-vér állat. És dühös. ... Harmadik erő Beült a gokartba és indított. A motor éktelen zajjal kelt életre. Alex már most szörnyen védtelennek érezte magát. A gépnek nem volt sem oldala, sem teteje. Behajlított térdel kuporgott. Bekapcsolta a biztonsági övét. Hát most már túl késő visszakozni. Drevin már el is indult. Alex kipróbálta a pedálokat: a bal a fék, a jobb a gáz. A gokart előreugrott, a motor alig várta, hogy végigröpítse a pályán. Dervin már jó messze járt. Alex összeszorította a fogát, és rátaposott a gázra. 3,8 másodperc alatt nulláról kilencvenre. ... A Sólyom gyémántja A főfelügyelő cigarettára gyújtott: - A következő kérdés motoszkál a fejemben: Hogy kerül össze Herbert Simple, a szerencsétlen, reménytelen, balfék ex-rendőr egy olyan emberrel, mint Johnny Napolli? - Nem én lőttem le! - nyöszögte Helbert. - Elhiszem. - Snape orrcimpája megremegett a kiáramló cigarettafüsttől. - Ha maga le akarta volna lőni a törpét, bizonyára a saját lábát találta volna el. Mikor lőgyakorlatra küldtük, akkor is az oktatót lőtte le. De ettől még tény marad, hogy a fegyveren csak és kizárólag a maga újjlenyomatait találtuk. Úgyhogy azt ajánlom, meslje el, mit keresett ott az öccsével! Kettes számú közellenség Sokáig néma csönd volt. Azt se hallottam, amikor Powers felkelt az ágyból. Aztán egyszer csak ott volt a feje az enyém mellett. A holdfény a szemében táncolt. - Ide figyelj, Diamond - szólt. - Én nem ismerlek téged, és akit nem ismerek, abban nem bízom. Lehet, hogy tiszta vagy, de az is lehet, hogy sáros. A sárban pedig az a rossz, hogy könnyen belefullad az ember. Világos? Átható pillantással nézett rám. Most is volt valami az arcában, ami egy kórista fiúra emlékeztetett. Csakhogy ő olyan kóristafiú volt, aki inkább felgyújtja a templomot, semmint hogy énekeljen benne. - Adok egy jó tanácsot - mondta. - Csinál úgy, mint egy lefolyó. - Mint a lefolyó? - Igen. Dugulj el. Titkos szolgálat Bátyám gondolataiba merülve bicegett mellettem. Hosszú ideig egyetlen szó sem esett köztünk, végül aztán Tim sóhajtott egy nagyot. - Charlotte! - Valahogy gyanítottam, hogy a nő jár az eszében. -Tudod, komolyan az az érzésem, hogy kedvel engem. Vállat vontam. - Tény, hogy mosolygott, amikor kilökött a vonatból. Keresztúthoz értünk, és ezúttal egy táblát is találtunk. Mutatta, hogy merre van Dover, de azt nem, hogy hány kilométerre. - Szerinted milyen messze van? - kérdezte Tim. - Pár kilométerre lehet, nem messzebb - feleltem. Tim elfintorodott. - Nem biztos, hogy tudok annyit gyalogolni, öcsi. Azt hiszem, kificamodott mind a két bokám. Lenéztem a lábára. - Nem ficamodott ki - állapítottam meg. - Csak fordítva vetted fel a cipődet. Homályos nyomok - Üzleti ügyben utazik Párizsba? - érdeklődött a texasi. A válasz természetesen „nem” volt. Timnek hetek óta nem volt ügye, és akkor is egy eltűnt kutyát kellett megkeresni. Három napot töltött a Battersea Kutyamenhelyen, ahol háromszor megharapták - kétszer a kutyák. A baj csak az volt, hogy ezt nem volt hajlandó elismerni. Szeretett titokzatos emberként gondolni magára. Ezért most kacsintott, és előrehajolt. - Magunk közt legyen szólva - mondta lassan - egy ügyön dolgozom. Na ja, gondoltam, a gügye ügye. Folytatta: - Az Interplop kért fel. - Mármint az Interpol -helyesbített a texasi.
 
Sorozatok
Melyik a kedvenc Horowitz sorozatod?

Az Ötök Ereje
Alex Rider
Nick és Herbert
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Könyvek
Mennyire szereted Anthony Horowitz könyveit?

Imádom őket!!
Jók.
Átlagosak.
Elmennek.
Háát,nem tetszenek.
Fúj szarok!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Buttonom
 
MP3


MP3 Kereső
 
 

Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt